Üdvözöllek!

Meskó-Czégény Anikó vagyok, két kisgyermek anyukája. Nagylányom 2013 nyarán született, kisfiam pedig 2017 tavaszán.

És hogy miért is vagyok most itt? Röviden: mert hiszek a babajelbeszédben!

Mikor az első gyermekem megszületett, férjemmel igyekeztünk válaszkészen nevelni őt. Úgy éreztem, nagyon megkönnyítené az életünket, és sokkal hatékonyabban reagálhatnánk az igényeire, ha jobban megértenénk, mit szeretne közölni velünk. Lánykámmal kb. 9 hónaposan kezdtük a babajelek tanítását, és 1 évesen már visszajelelt. Ezen felbuzdulva folytattuk a jelekkel (is) történő kommunikációt, további nagy sikerekkel! Nagyon sok sírást előztünk meg azzal, hogy megkértük, mutassa meg mit szeretne. Mindemellett természetesen a beszédfejlődése párhuzamosan zajlott; nagyon hamar, szinte az első jelekkel egyidőben egyszótagú szavakat ill. hosszabb szavak elejét mondta. Éreztem, hogy a jeleléssel nem csak könnyebben tudok reagálni a kérdéseire, kéréseire, de a verbális kommunikációja is gyorsan fejlődik! Így saját bőrünkön tapasztaltam meg, hogy milyen fantasztikus eszköz a babajelelés, és mivel érdekelt is, szerettem volna többet tudni róla, megtanulni a jelelés csínját-bínját.

A multinacionális taposómalom világát magam mögött hagyva, szerencsésen úgy hozta az élet, hogy az Okoskezek segítségével immár magam taníthatom más érdeklődő szülőknek és gyermekeiknek a  babajelbeszéd fortélyait, mégpedig úgy, hogy saját tapasztalataimat ötvözhetem azzal a tudással, amit egy tapasztalt babajelbeszéd oktatótól tanulhattam. 

A jelelés nagy valószínűséggel még sokáig jelen lesz a mi életünkben is. Nem csak azért, mert kisfiamnak már korán elkezdek jelekkel is kommunikálni, hanem mert a 4 éves lányom néhanapján még ma is jelel nekünk, ami továbbra is – ugyan csökkentett üzemmódban – egy titkos nyelv maradt számunkra!

Kívánom, hogy minél több szülő megtapasztalhassa, milyen jó érzés már a babák beszédfejlődése elején is érteni, mit szeretne tudatni a csöppség! És kívánom minél több kisbabának, hogy megkapja a lehetőséget, hogy már azelőtt közölni tudja gondolatait, mielőtt arra verbálisan képes lenne!

Kapcsolatba lépnél velem?
Kérlek keress az alábbi elérhetőségeken:

czegenyaniko@gmail.com ill. 0630/4455113”© OkosKezek.hu 2008 | Minden jog fenntartva! | Készítette: www.bencsikrajmund.hu